Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) официално одобри плана на SpaceX за създаването на мрежата от сателити Starlink в орбита около Земята.

FCC връчи на SpaceX официално разрешение за управлението на масив от сателити. Според публикуваната досега информация, сателитната мрежа на Илън Мъск ще включва 4425 изкуствени спътника.

Интернет мрежата ще се изгражда на два етапа и ще обхване периода между 2019 и 2024 години. През това време, SpaceX ще изведе в орбита хиляди сателити. На първия етап ще бъде обхваната територията на САЩ. След това мрежата ще се мащабира.

За SpaceX, това е важна стъпка напред в построяването на сателитна мрежа от ново поколение, която ще свърже целия свят с надеждна широколентова връзка и ще помогне на всички, които досега не са имали възможност да се свържат с интернет“ – каза Гуен Шотуел, главен операционен директор и президент на SpaceX.

Космическата компания на Мъск счита, че Starlink може да стане генератор на много голям доход, част от който ще бъде използван за научно-изследователска работа и за обслужване ракетите на компанията. SpaceX пресметна, че към 2025 година към Starlink ще бъдат включени около 40 милиона потребители. Към тази дата се очаква приходите на компанията да превишат $30 милиарда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари