Тази година най-използваната социална мрежа е решила да наблегне много на хелоуин, чрез различни нови функции и промени.

Двете основни новости в мрежата ще бъдат екстрата „Маски“ в функцията предавай на живо (facebook live) и Хелоуин реакции (харесване). Те бяха представени само ден, след като компанята потвърди,че ще бъде възможно прилагането на филтрите „Prisma“ за Facebook Live.

Чрез „Маски“ ще можеш виртуално да си сложиш множество различни маси, включително и лимитирана серия от маски с Хелоуин тематика. Тези маски ще бъдат налице когато споделяш видео на живо в профила си. Ако потребителите искат да споделят тяхното време в мрежата добавяйки повече нюх, те ще могат да го направят носейки маска пред всичките си приятели в мрежата. Някой от видовете маски които фейсбук ще лансират са: черепи, лоша кралица и две лимитирани маски – тиква и вещица. Изборът на маски ще продължи да бъде достъпен дори и след Вси светии, за да остане тази креативност трайно във Facebook Live!

Все още няма точна информация за това кога и къде Фейсбук ще добавят новата си функция. Първоначално тя ще пристигне първо за iOS устройствата, а след това и за тези с Android. Тези промени също означават, че най-вероятно мнозина известни личности ще споделят с феновете си Хелоуин настроение, чрез новите лайв опции.

Хелоуин реакции ще бъдат нови опции в бутона за харесване, които ще заменят облика на сегашните с лица на различни символи на празника. Харесванията под постовете ще се превърнат в цветни хелоуински малки човечета, изградени на базата на емотиконите. Начинът им на използване ще остане същият, чрез задържане на бутона за харесване. Иконите ще включват палец нагоре под формата на скелет, смееща се вещица, УАУ! дух, тъжното лице на Франкенщайн и ядосваща се тиква!

halloween_reactions

Независимо дали стилът на празнуващите е страшен или смешен, Фейсбук се надява чрез функциите да им помогне да отбележат празника с приятелите си от близки и далечни места. По този начин компанията цели да стане лидер в празничните постове, чествания и споделяния през нощта на Хелоуин 2016-та.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари