Фейсбук подписаха ново споразумение с FTC

0
23

Федералната търговска комисия (FTC) на САЩ съобщи, че Facebook Inc.са финализирали подробностите по споразумението засягащо обвиненията, че компанията е подвела потребителите си за използването на личната им информация.

През ноември, компанията се съгласи на подобно споразумение, но не спазиха условията на договорката. Комисията обвини Фейсбук, че са обещали на потребителите си да запазят конфиденциална личната информация на потребителите, а впоследствие са позволили многократно тази информация да бъде споделяна и разпространявана в публичното пространство.

Сегашното споразумение заставя компанията да уведоми потребители си за това, посредством ясно и подробно съобщение, и да иска разрешението на хората за споделянето на личната им информация. Фейсбук се задължават също така да инициализират специална програма, която да защитава потребителската информация, а така също и да позволи външен одит на всеки две години.

Главният комисар на Федерралната търговската комисия на САЩ, Дж. Томас Рош, не беше съвсем доволен от подробностите по споразумението, като изказа загрижеността си относно практиката на компанията за отказ от поемането на отговорност за действията си, а споразумението може би не успява да покрие напълно всички незаконни действия на компанията.

Споразумението идва след нарастващите притеснения за личната информация, която IT-компаниите събират от социалните мрежи, уебсайтовете, браузърите и мобилните телефони и я правят публична, споделяйки я с рекламодатели и други компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари