„Фейсбук“ съобщи за мащабен пробив засягащ милиони потребители

6
3349

„Фейсбук“ е открила бъг, който може да е засегнал до 6.8 милиона души, които са използвали данните си за влизане в социалната мрежа, за да дадат разрешение на приложения на трети страни да получат достъп до снимките им, предаде агенция „Ройтерс“.

Чрез пропускът в сигурността приложенията са получили достъп до абсолютно всички снимки на потребителите. Дори и до такива, които те са отказали да публикуват.

Компанията каза, че е решила проблема, но той може да е засегнал до 1500 приложения на 876 разработчика. Приложения на трети страни може да са получили достъп в продължение на 12 дни от 13 до 25 септември до по-широк набор от снимки от обикновеното, съобщава Дневник.

Този бъг е поредният от серия проблеми с неприкосновеността на личните данни, който технологичният гигант разкри тази година, включително скандала с „Кеймбридж аналитика“ през април и пробива в защитата на личните данни на близо 30 милиона акаунта през октомври.

След новите разкрития цената на акциите на „Фейсбук“ спадна с 1.3 процента на 143.07 долара/

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ak47no moreandroidonefavrshmaizera Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

Хакнали лелките с размазаните си мемета на миньони

shmaizera
shmaizera

и дружина детелина…

favr
favr

когато въведеш личните си данни във фейсбук те стават просто данни

androidone
androidone

И без да ги въвеждаш. Нужно е само един от приятелите или семейството ти да си качи програма на Фейсбук (Месинджър, Фейсбук) на телефона и след това на всички ви имат данните.

ak47
ak47

точно.. няма какво да търсиш след това.

no more
no more

Май Зуки е почнал да осребрява данните на потребителите на порции под формата на уж хаквания през месец-два………веднъж 20 милиона профила,веднъж 50 милиона!Ми коледа наближава,разбираемо е желанието да продаде това-онова на милионите глупаци,доверили му се!