Феновете на Winamp умоляват AOL да публикува сорс-кода

3
35

На сайта Change.org е организирана петиция с открито писмо към корпорацията AOL. Неотдавна тази компания обяви, че разработката на този култов плеър се прекратява. В официално съобщение на AOL се казва, че сайтът Winamp.com и съответните уеб-услуги няма да бъдат достъпни след 20-ти декември 2013 година.

Сорс-кодовете на тази програма са закрити, а това означава, че развитието на този проект се прекратява и версия 5.56 ще се окаже последната версия на този проект.

Многочислените потребители на тази програма категорично не са съгласни с подобно развитие на ситуацията. „Winamp е най-добрият плеър в историята“ – пише емоционално Питър Завацки (Peter Zawacki), авторът на това открито писмо и собственик на австралийска хостингова компания. „Ако имаше алтернатива, всичко би било наред. Но никоя друга програма не може да върши това, което умее Winamp. Това е най-разностранният плеър на земята“

Многобройните фенове предлагат на AOL да направи Winamp обществено достояние и да разкрие сорс-кода. В този случай популярният плеър ще се развива от Интернет-обществото и ще може да живее вечно.

Към днешен ден към петицията са се присъединили 19 596 потребителя. Разбира се, ако Microsoft потвърди финансовия си интерес към Winamp, едва ли този популярен плеър ще бъде открито и безплатно представен на обществото.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
HotMusicFan
HotMusicFan

А дано! 🙂

tyrmyk
tyrmyk

Ама надали 🙁

metalbig
metalbig

Към момента над 30 000 човека са подписали петицията.
Включи се и ти на http://www.change.org/en-AU/petitio...-go-open-source