Феноменален ръст на печалбата на Microsoft

2
779

Microsoft публикува своя финансов отчет за четвъртото тримесечие на 2018-2019 години, който за софтуерния гигант приключва на 30 юни. Публикувани са и годишните финансови резултати.

Доходът на корпорацията за тримесечието от април до юни се е увеличил с 12% и е достигнал $33 милиарда. Чистата печалба възлиза на $13,19 милиарда или $1,79 на акция, което е с 49% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Доходът от облачната платформа Azure се е увеличил с 64%. Azure заедно с Windows Server, Visual Studio и GitHub влизат в направлението Intelligent Cloud, доходът от което е $11,4 милиарда. Направлението Productivity and Business Processes, включващо офисния пакет Office 365 и социалната мрежа LinkedIn са донесли на Microsoft $11,05 милиарда. Продажбите на лицензи за операционната система Windows, конзолата Xbox и компютрите Surface демонстрират ръст от 4% и техният доход е достигнал $11,3 милиарда. Тримесечният доход на геймърския отдел е намалял с 10%.

Финансови резултати показват, че годишният доход на Microsoft е нараснал с 14% до $125,8 милиарда. Чистата печалба се е увеличила с феноменалните 137% и е достигнала $39,2 милиарда. Да погледнем още веднъж – това е над двоен ръст на чистата печалба в рамките на една финансова година.

След публикуването на финансовите резултати цената на акциите на Microsoft скочи с 3%. От началото на тази година ръстът на курса на акциите на софтуерния гигант е вече 35%.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺
Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺

За нищо не стават, гаражните монтьори ще се включат и ще кажат защо и как трябва да се прави. Люлин, баце…

Oracle
Oracle

@Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺
Това едно на ръка, но бих добавил и Манастирски ливади, че там най-много селтак на глава от населението.