Филмът „Търсене“ – вълнуваща история през екрана на компютъра

6
795

Помните ли филма „Без приятели“ (Unfriended) от 2015 година? Изглеждаше повече като голям експеримент, от колкото истинска лента. Целият сюжет на филма се разви на екрана на компютър. Гледахме от първо лице как действието се прехвърляше от Facebook, към Spotify до заветната Skype група. Носеше енергията на „Знам какво направи миналото лято“.

Въпреки риска, който създателите тогава поеха с иновативния си подход, крайният резултат беше много интересен.

Дори можем да кажем, че се даде началото на един нов жанр „екранни филми“.

Никой обаче не е очаквал, че ще видим нещо подобно на „Търсене“ (Searching). Още от излъчването си на филмовия фестивал „Сънданс“ създаде впечатление на нещо грандиозно и различно. Тук не говорим за филм, който попада в типичния „тийн хорър“ стереотип. Това не е един от филмите, които те грабват от веднъж и после те карат да се чувстваш подведен.

В главната роля виждаме Джон Чо (Стар Трек) като баща, който се опитва да издири загубената си дъщеря. През цялото време ще виждате неговия екран, който ще ви напрегне до краен предел, ще предизвика неочаквани емоции.

Любопитно е, че макар и крайният резултат да е толкова сполучлив, в началото Чо не е бил въодушевен от концепцията. С малко помощ от екипа преодолява скептицизма и въобще не съжалява. Ние също не съжаляваме за това.

В момента може да гледате филма на платформата HBO:GO!

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари