Фитнес гривните могат да проследяват грипните инфекции в реално време

1
812

Анализирайки данните от различните фитнес гривни и смарт часовници учените изпревариха агенцията за епидемиологичен контрол на САЩ при прогнозирането на грипните епидемии. Този метод ще бъде част от подобрената система на здравеопазване, върху която в момента се работи.

Към днешен ден около 30% от населението на САЩ използват фитнес гривни или смарт часовници, които извършват мониторинг на основните показатели на здравето – качеството на съня, пулса, физическата активност. Учени от института Скрипс анализираха данните на американците, които използват устройствата на Fitbit. С помощта на тези данни те значително подобриха текущата епидемиологична прогноза за няколко щата. Научната работа е публикувана в уеб сайта на института.

Информацията, от която са премахнати всички лични данни, е взета от 200 хиляди потребители, 47 хиляди от които непрекъснато носят своите фитнес гривни.

За прогнозирането на грипните епидемии в САЩ се използват данните от Националното епидемиологично наблюдение. Тези прогнози се базират на амбулаторните данни на пациентите, които се обобщават със забавяне с от една до три седмици.

За да подобрят тези прогнози учените са анализирали данните от показателите на сърдечния ритъм и режима на сън на потребителите на устройствата Fitbit. Именно тези показания се нарушават, когато някой се разболее. Анализът на тези данни значително са подобрили прогнозите за възникването на грипни инфекции, като и за другите респираторни заболявания.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Trial
Trial

Тъкмо именно чрез такива дописки, население следва да бъде убедено, колко е чудесно да бъде послушвано, следено и впоследствие чипирано.
Почти съм убеден, че всичко е в интерес на мнозинството, вЕрвам! Х) х) х)