Фитнес приложение разкри лична данни на военни от САЩ и Великобритания

3
391
Фитнес приложението Polar беше обвинено за разкриването на лична информация за военни от Великобритания и Съединените щати. Това разкрива проучване на сайтът Bellingcat.

По негова информация приложението е толкова слабо защитено, че почти всеки би могъл да се добере до личните данни на другите потребители. Всъщност чрез Polar са били разкрити не само домашните адреси на военни, но и локациите на секретни бази на армиите.

Основната функция на апликацията е за измерване на различни показания при тичане. Чрез Polar потребителите имат шанса да сравняват постиженията си с тези на други, както и да се включват в различни групи.

„Polar не просто разкрива пулсът, мартшрута, датите, времето, продължителността и темпото на трениращия, но и неговите локации. Почти всеки е можел да види как се развиват определени тренировъчни дейности във военни бази, както и да стигне до домашните адреси на военните”, гласи проучването на Bellingcat.

От сайтът допълват още, че благодарение на Polar много хора са научили локацията на секретни военни бази. Все още не се знае каква ще е реакцията на засегнатите военни и техните правителства.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„лична данни“

Новият джендер „български“ език, в действие.

onq s konq
onq s konq

Преди една година имаше абсолютно същата новина

TNT
TNT

туй си е проблем на самите военни защото са разрешили на питомниците си да носят такива джаджи които са цивилна разработка.