Онлайн фитнес тракерът Strava разкри глобална карта на своите потребители и тяхното натоварване. В данните влизат упражненията на огромен брой американски военни, включително и такива в бази в конфликтни региони по света.

Базираната в Сан Франциско Strava се определя като „социална мрежа за атлети“ и има 27 милиона потребители по цял свят, които отварят приложението ѝ чрез своите носими фитнес устройства като Fitbit и Jawbone. Събраните от тях данни за физическата им активност показват един милиард дейности от 2015 г. до септември 2017 г.

Изображението например показва точното движение на войниците във военновъздушната база Баграм – най-голямата военна база на Съединените щати в Афганистан. По подобен начин са разкрити американски бази в Сирия, френски в Нигер и британски на Фолклендските острови.

Сред активностите, които се следят, са плуване, бягане, колоездене и др. При качването на данните потребителите могат да отметнат опцията да не се споделят на публичната карта, но изглежда мнозина не са го направили.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
БатСлавиДневалниАлександър Велчев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Александър Велчев
Александър Велчев

Добре
И?

БатСлави
БатСлави

Ами хем знаеш положението на базата, хем имаш информация за движението в нея. При атака и такава информация е по-добре от никаква.

Дневални
Дневални

Жертви на собствените си долни номера. Само кравар може да е толкова глупав и недосетлив, че да падне в ямата дето е копал другиму.