fbpx
-0.8 C
София

ФИФА ще търси наказателна отговорност за нелегалното транслиране на Световното първенство по футбол

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Няколко часа преди началото на Световното първенство по футбол 2014 година, ФИФА публикува антипиратско изявление.

В писмото под подписите на директора по правните въпроси на ФИФА Марко Вилингер (Marco Villiger) и неговия колега Йорг Волмюлер (Jörg Vollmüller) се съобщава, че мониторинга активността на Интернет-сайтовете по поръчка на ФИФА се извършва от компанията NetResult и ФИФА има възможност незабавно да прекрати всякакви неоторизирани транслации от Световното по футбол. Това предупреждение важи за всички собственици на уеб-сайтове, които възнамеряват да покажат на своите посетители церемонията по откриването и самите мачове.

Ако собствениците на уеб-сайтове не спазят тези изисквания, ще последват санкции, „в съответствие с гражданското и наказателното право“. Изпратени са и персонални копия на това писмо, като например до TorrentFreak.

ФИФА напомня, че й принадлежат правата не само на текущото Световно, а и на всички предишни и бъдещи шампионати. Собствениците на сайтове не могат да използват обектите на интелектуален труд, без получаване на официално разрешение.

Онлайн-писмото е уникално по рода си, понеже притежателите на авторски права обикновено не предупреждават предварително за възможни санкции.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини