Жителите на американския щат Флорида ще могат да плащат данъка на автомобила, глобите на пътните контролни органи и данъка за недвижимите имоти в биткойни и Bitcoin Cash.

Криптовалутните платежи ще се обработват от най-голямата платформа за биткойн плащания BitPay. Информацията е публикувана в сайта на данъчния отдел.

Според данъчния инспектор Джоел Грийнбърг, криптовалутите не само ще опростят заплащането на данъците, но и ще намалят случите на мошеничество и ще повишат прозрачността на плащанията.

Целта на новия подход е взаимодействието с клиентите да стане по-бързо, по-интелигентно и по-ефективно. Целта ни е да прехвърлим данъчните служби от 18 в 21 век“ – каза Грийнбърг и добави, че не вижда риск във волатилността на курса на основната криптовалута.

Редица медии отбелязаха, че това е първото съвместно на начинание на BitPay с държавните служби. Но и двете страни са сигурни, че тази съвместна работа ще даде добри резултати.

Неотдавна, законодателните органи на щатите Аризона и Джорджия също внесоха за разглеждане законопроекти, предлагащи гражданите да могат да плащат данъците си в криптовалута. Но нито един от тези законопроекти не бе одобрен.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
тъй-тъйБожинката Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Божинката
Божинката

Целта ни е да прехвърлим данъчните служби от 18 в 21 век
Безумни простотии се бълват, пък сравненията показват как всичко е гнилоч.

тъй-тъй
тъй-тъй

Хм, не знаех, че данъчните служби на САЩ /или може би само тези във Флорида/ са още в 18 в.