16.1 C
София

Флорида иска да забрани анонимни сайтове с комерсиално съдържание

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Американският щат Флорида е на път да приеме законодателство, което ще постави извън закона сайтове, които се управляват анонимно, а съдържат комерсиални материали като видео и музика.

Основната цел на проектозакона е да въведе още една мярка за защита на интелектуалните права, като даде основание за преследване на сайтове, които предлагат съдържание, което ги нарушава.

Съгласно изискванията на закона, който е бил внесен вчера в местния законодателен орган, всички сайтове с комерсиално съдържание трябва да поставят на видно място „точното име, физическия адрес и телефонния номер или имейл адреса“ на собственика. Това изискване се отнася за сайтове, които играят „значителна роля в електронното разпространение на комерсиални записи и аудиовизуални продукти, независимо дали това става пряко или непряко“.

Пълната информация е необходима дори, ако всичкото аудио и видео съдържание на сайта е собственост на човека или компанията, която държи страницата.

Наречен True Origin of Digital Goods Act, проектозаконът веднага бе критикуван от представители на Electronic Frontier Foundation.

„Възможността да се изразяваш анонимно е важна част от свободата на словото. Изискването собствениците на сайтове да се идентифицират нарушава Първата поправка на американската конституция, особено когато законът е доста неясен и може да изисква дори сайтове, които „вероятно“ могат да нарушават авторските права, също да се идентифицират“, казва фондацията в свое изявление.

Ако бъде приет, законът ще даде правото на носителите на авторски права да поискат от съда разкриване на собствениците на всеки един сайт, за който те предположат, че нарушава въпросните права.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x