Фондацията Гейтс насочва цялото си внимание към COVID-19

17
886

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс застава начело в борбата с пандемията от COVID-19, като призовава въвеждане на абсолютни и затегнати извънредни мерки в цял САЩ, за да се ограничи разпространението на вируса и ще вложи милиони долари в глобалния отговор на пандемията.

Също така, милиардерът обяви, че благотворителната му организация, в която работи заедно със своята съпруга, Бил и Мелинда Гейтс насочва цялото си внимание и ресурс над надвисналата COVID-19 заплаха за човечеството. Фондацията години наред работи по спиране на разпространението на редица бичове за човешкото здраве на 21-ви век като маларията, ХИВ и туберкулоза.

Гейтс направи изявлението си за насочване на вниманието и ресурсите към панедимята в интервю за вестник „Файненшъл Таймс“. Той също така каза, че онази част от работата на организацията, която не е свързана със световното здравеопазване, като подпомагането на висшето образование и К-12 се насочва към подпомагане изцяло на онлайн обучението и улесняването на достъпността до него за всички ученици, студенти и учащи се по света.

Фондацията пусна изявление в понеделник, в което се казва, че все още продължава да бъде организирана с всички свои дейности, включително намаляването на инфекциозните заболявания, премахване на крайната бедност и подобряване на държавното образование в САЩ.

„След като дарихме повече от 250 милиона долара финансиране и поехме ангажимент да използваме нашия фонд за стратегически инвестиции за борбата с пандемията, ние все повече фокусираме експертният опит на нашите служители и използваме партньорствата си за спешните усилия и действия, необходими за прекратяване на тази пандемия. Това са безпрецедентни времена, но нашето убеждение е, че всички животи имат еднаква стойност и ангажиментът ни за справяне със социалното неравенство, заложен в основата на цялата ни работа, сега придобива по-критичен статут от всякога“, се казва в официалното прес съобщение на Фондацията.

На 15 април Гейтс остро разкритикува решението на президента Тръмп да спре финансирането на Световната здравна организация, като заяви, че в момента Организацията и нейната дейност са необходими на обществото ни „повече от всякога“.

Съоснователят на софтуерният гигант Microsoft също стана един от най-популярните адресанти във фалшивите новини и масовата дезинформация за коронавирусната пандемия, като конспиративни групи го обвиняват в причинител и дори създател или поръчител на вируса, който според тях е бил изкуствено култивиран и предназначен да обслужва частни интереси по масовото разпространение, изкарването на икономиката от строя и последващото допълнително забогатяване чрез продаването на скъпи ваксини и лечения. Други дори обвиняват Гейтс за участник във „формирането на новия световен ред“, като спрягат, че има план за намаляване на глобалното население.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари