Франция може да забрани изпращането на служебни имейли след работно време

1
43


Изпращането на работна кореспонденция извън работно време и през почивните дни може скоро да попадне извън закона във Франция, предава Би Би Си. Проектозакон, който забранява на компании с 50 и повече служители да изпращат на своите служители имейли след работно време, беше приет от долната камара на френския парламент. Според авторите на законовото предложение, работната кореспонденция в извънработно време може да причини високи нива на стрес у служителите.

„Всички изследвания сочат, че понастоящем имаме много по-голям стрес отпреди и този стрес е постоянен. Текстовите съобщения, имейлите, те могат да колонизират живота на човек до степен, до която той или тя да претърпят нервен срив”, обяснява пред изданието Беноа Амон, представител на социалистите в местния парламент и един от вносителите на законопроекта.

„Уошингтън Поуст” напомня, че това не е първия подобен законпроект. Такива са внасяни и преди във Франция, както и в Германия, но така и не са влезли за разглеждане. Джилиан Саймън, която изучава как съвременните хора балансират между корпоративния и дигиталния свят, одобрява законовото предложение, тъй като така отговорността за изграждането на баланс между работата и личния живот се прехвърля на шефовете на служителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари