Франция се отказа от въвеждането на спорния цифров данък за големите IT компании

5
489

Франция и САЩ стигнаха до съгласие относно спорния френски „цифров данък“. Ако той бе въведен, щяха да пострадат някои от най-големите технологични компании на САЩ.

Да си припомним, че Франция прие закон, според който големите IT компании, предоставящи цифрови онлайн услуги, трябва да плащат данък в размер на 3% от годишния си приход, получен от френските потребители. САЩ разкритикува този документ, като американското правителство заяви, че данъкът е предназначен единствено за големите американски технологични компании, като Google, Facebook и Amazon. В отговор на въвеждането на новия данък САЩ заплаши, че ще въведе огромни мита на френските стоки.

В началото на тази седмица президентът на Франция Еманюел Макрон обяви в своята Twitter страница, че е провел „една отлична дискусия“ с президента на САЩ Доналд Тръмп, с когото са се споразумели за цифровия данък.

„Ние ще работим съвместно, за да изградим едно много добро споразумение, с което да избегнем въвеждането на високи мита“.

Изданието The Wall Street Journal съобщи, че Франция се е съгласила да отложи въвеждането на този данък до края на 2020 година, като едновременно с това САЩ няма да въвежда мида за френските стоки. Преговорите между двете страни ще продължат, като Франция и САЩ допълнително ще обсъдят данъците и митата, които ще влязат в сила след 2020 година.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Французи….вдигат бялото знаме, насират се и почват да бягат бате 😀 😀

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Наркоманцити мноу любят капитализма ама кат са на върха. Ся кат са трета цигулка постоянно Джендъра Оранджеф ЗАПЛАШВА свободния свят.

Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)

Злобей, русофиле мамин. Ама, както виждша, са си бъш първа цигулка, цяла електрическа китара на Iron Maiden, дори. 😉

П.П: Уж си против наркотиците, а вземаш преди да пишеш коментари – увредили са ти мозъка, нямаш възможност да анализираш световните икономически процеси и господство на определени държави, сиреч Китай и САЩ, които, реално, са единствените хегемони в света, към момента.

United Against Communism 🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇬🇧🇨🇦🇦🇺
United Against Communism 🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇬🇧🇨🇦🇦🇺

Макрон е всичко друго, но не и капиталист. Франция е квазисоциалистическа кочина с регулации, каквито ти се иска в съветофилския, ядренофилски, панелоиден сив мозък.

Анонимен
Анонимен

Щoм се пречупиха Црy ша си спре жълтите жилетки.