Франция спира продажбите на коли с дизелови и бензинови двигатели от 2040

8
154

Изглежда администрацията на новия френски президент Еманюел Макрон е решена да направи страната по-малко застрашаваща околната среда. След като в безпрецедентна стъпка, министърът на екологията на Франция Никола Юло обяви, че възнамерява да затвори 17 от ядрените реактори на страната, дойде и новината, че от 2040 се спират продажбите на коли с дизелови и бензинови двигатели, предава Би Би Си. Стъпката е част от парижкото споразумение за климата, което Франция подписа.

Медията коментира това, че хибридите съставляват едва 3.5% от местния автомобилен пазар, докато изцяло електрическите коли – 1.2%.

Юло обяснява, че страната ще подпомогне финансово домакинствата, които не могат да си позволят „зелени“ превозни средства за замяната на използваните от тях сега автомобили с бензинови или дизелови двигатели. Той признава, че планът ще срещне предизвикателства, най-вече с френските автомобилни гиганти Peugot-Citroen и Renault, но е уверен в изпълнението му. Би Би Си припомня, че планове за използването на изцяло зелени возила имат също Холандия (до 2025), Индия и Германия (до 2030).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари