Франция ще издирва хората с неплатени данъци по техните постове във Facebook

1
417
Скромните доходи и снимките на разкошен автомобил в Instagram ще станат официален повод за среща с данъчните. От 2019 година Франция приравнява публикациите в социалните мрежи към уликите.

От началото на 2019 година данъчните инспектори на Франция започват да извършват мониторинг на социалните мрежи за да търсят и намират нарушители. Първоначално проектът ще стартира в пилотен режим, наравно с другите мерки за борба с хората, които не плащат своите данъци.

Инспекцията ще съпоставя реалните доходи на хората, с публикациите в социалните мрежи. „Ако непрекъснато се снимате с разкошен автомобил, но нямате средства да го купите, може да сте го взели назаем от своя братовчед или приятелка. Но може и да излезе така“ – каза министърът на държавния бюджет на Франция Жералд Дерманен в интервю за телевизионния канал M6.

Министърът предупреди, че постовете в социалните мрежи могат да предизвикат подозрения за неплатени данъци и да станат причина за разследване.

Forbes отбеляза, че и в други държави използват информацията от социалните мрежи за търсене на данъчни нарушители. Но тези програми обикновено не се огласяват открито.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име*
Име*

bitfinex – Mt.Gox 2.0 През последните месеци Bitfinex се сблъсква с подобна ситуация, включително обвинения в измамно поведение. Много от потребители на обмена съобщават, че не са могли да преместят пари от и към Bitfinex, и през октомври в социалните мрежи се разпростира новината, че “китовете”, които търгуват над $100 милиона на борсата месечно, не могат да местят средства. Съществува и проблем, при който близо един милиард USDT се отстраняват от Bitfinex, което повдига много въпроси за това дали обменът е свързан с неетични изходни схеми. Комбинацията от замразени активи и въпросите, свързани със снабдяването на USDT на борсата, предизвикаха… Виж още »