Функционалността на браузъра Edge засега е недостатъчна за повечето потребители на Windows 10

7
34

Microsoft заложи много на своя нов уеб-браузър Edge, който трябва да замени 21-годишният Internet Explorer и се надява един ден неговата популярност да се изравни с Firefox и дори с Chrome. За тази цел корпорацията непрекъснато усъвършенства своя браузър и маха забелязаните бъгове.

 

В началото на месец август бе добавена дългоочакваната от потребителите поддръжка на разширения за Edge, които с малки промени могат да бъдат вземани от Chrome. Въпреки бързото развитие на Edge, той засега не достига по възможности другите браузъри, както и по дял на разпространение на пазара. За неговото по-бързо разпространение не спомага и фактът, че той работи само в средата на ОС Windows 10.

Темата в Microsoft Feedback с обсъждане производителността ма Edge е пълна с оплаквания от браузъра, дори и след последните подобрения. Един от производителите описва производителността на Edge като „ужасна“ и че браузърът спра да реагира на действията на потребителя и се налага изчакване от няколко секунди. Това става на различни сайтове. Друг потребител споделя, че функционалността на Edge е недостатъчна за нормална работа и той непрекъснато крашва, особено при опит за копиране на адресния ред.

Към днешен ден делът на Edge за персонални компютри е около 5%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари