Функцията Enchanced Summon на автопилота на Tesla за паркиране на електромобила

3
2169

Клиент на Tesla, допуснат до програмата за предварителни тестове на електромобилите на компанията, показа видео с разликите между четирите последователни версии на функцията Summon, с помощта на която паркираният електромобил самостоятелно се придвижва до своя притежател. Според Мъск, новата версия е „почти поносима“.

За Tesla функцията Enhanced Summon е своеобразна демонстрация на една от възможностите на автопилота – електромобилът по подаден сигнал от своя собственик, самостоятелно паркира или се придвижва до водача в района на паркингите, в които няма много движение. Илън Мъск заяви, че сегашната четвърта версия на тази функция е почти поносима. А един от участниците в тестовете на Summon показа видео с разликите при различните версии.

В началото Summon работи с малко забавяне при активирането, а скоростта на електромобила е твърде бавна. В сегашния четвърти вариант, всичко става значително по-бързо.

Има още много работа по подобряването на тази функционалност. Така например, когато няма ясна маркировка, автопилотът се обърква и не се придържа към дясната страна на пътното платно. А обикновения завой на 90 градуса става чрез три маневри, а не с един плавен завой, както прави всеки човек. Но си личи, че това може да се оправи и Summon може да започне да работи безпогрешно.

Мъск допълва, че функцията Enhanced Summon ще стане достъпна за притежателите на електромобилите на Tesla след глобалния ъпдейт на софтуера, като това ще бъде неговата юбилейна десета версия. Обновяването ще започне да се изпраща в края на месец август.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жеко
Жеко

Това е идеално за дринк ент драйв, викаш си такси и Теслата те следва в таксито. Няма нужда от втори шофьор в таксито за колата ти.

Палустиниец
Палустиниец

Какъв е този Соломон ?
Евреец ли е ?

115
115

„сегашната четвърта версия на тази функция е почти поносима.“
Без коментар.