Футуристът Рей Кърцуейл се присъедини към Google

0
33

Известният автор-футурист Рей Кърцуейл обяви, че ще се присъедини към екипа на Google. В компанията Кърцуейл ще работи по проекти свързани с разработването на технологии за обучение на машини и езикова обработка. Официалната титла на Кърцуейл в интернет гиганта ще е Инженерен директор, а работата му ще започне на 17 декември.

Кърцуейл се занимава с подобни технологии още от съвсем ранна детска възраст. Когато е на 14 години, той създава софтуер, който пише оригинална музика. Малко по-късно пък прави първата в света машина в помощ на незрящите, която превръща написан текст в реч. Главната цел в работата му, както сам признава, е създаването на технологии с практическа насоченост, които биха могли да подобрят живота на хората.

През 1999 година футуристът предсказа, че след десетилетие ще станем свидетели на технологии като безпилотни автомобили и мобилни телефони, които ще отговарят на въпросите ни. Новата му компания действително успя до голяма степен да развие и двете технологии за този период от време. Кърцуейл обясни, че се присъединява към Google, „за да превърна следващите „нереалистични“ представи за бъдещето в действителност“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари