Хакерите, проникнали в Twitter акаунтите на редица известни личности, са спечелили $121 хиляди

3
370

Наскоро социалната мрежа Twitter бе подложена на безпрецедентна хакерска атака с цел осъществяване на мащабна криптовалутна измама. Като резултат от това бяха хакнати акаунтите на големи компании, политици, бизнесмени и други известни личности, от името на които мошениците публикуваха съобщения за бързо удвояване на биткойн суми. Сега стана ясно, че престъпниците са получили над 400 биткойн плащания на обща сума $121 хиляди.

Според мнението на експертите, мошениците не са спечелили много, като се има предвид мащабите на осъществената атака. Има мнения, че част от цифровите пари са дошли от самите хакери, за да може тяхната кампания да изглежда по-успешна. Най-голямата транзакция е разплащане на сума $42 000, което бе проследена до японска криптовалутна борса.

Мошениците са използвали три адреса на електронни портфейли за прехвърляне на биткойни и един за криптовалутата Ripple, който така и не е получил нито един превод. След получаването на криптовалутата в основния цифров портфейл, тя е прехвърляна на най-различни други адреси, Явно по този начин хакерите се опитват да скрият следите си и да да заменят биткойните на фиатни пари или да ги обменят на  друга криптовалута.

Да си припомним, че хакерите успяха да проникнат в акаунтите на Бил Гейтс, Илън Мъск, Джеф Безос, Майкъл Блумбърг, Барак Обама, Джо Байдън, Apple,Uber и други.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари