Хакери заплашват да изтрият информацията от милиони iPhone и искат откуп от Apple

2
1793

Уеб-порталът Vice Motherboard съобщи, че хакерската групировка Turkish Crime Family се опитва да шантажира Apple.

Хакерите твърдят, че имат достъп до 300 милиона електронни пощи на Apple, включително и пощенските акаунти, използващи домейните @icloud и @me. Изнудвачите искат от Apple $75 000, които да бъдат заплатени с биткойни или $100 000 чрез ваучъри на iTunes. Ако Apple не заплати, ще бъде изтрити всички потребителски данни, до които Turkish Crime Family има достъп.

Специалистите по информационна безопасност предполагат, че изявата на Turkish Crime Family в средствата за масова информация има за цел да изнерви Apple и да всее паника сред нейните потребители.

Като доказателство за своите възможности хакерите показват скрийншоти на електронна кореспонденция, която уж е взета от службата по безопасност на Apple. Един от хакерите като доказателство е дал на журналистите достъп до пощенски акаунт, от който е водена кореспонденцията.

Тази ситуация има развитие. Сега хакерите от Turkish Crime Family заплашват да изцяло да премахнат голям брой iCloud акаунти и отдалечено да изтрият информацията от голям брой потребителски устройства, ако до 7-ми април тази година Apple не изпълни техните искания. Хакерите твърдят, че имат достъп до 300 милиона акаунта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TGR
TGR
4 години

Аз личчно пък бих се зарадвал.
2 в 1
1-Ще ги „заобичат“ още повече рязаните
2-Ще се радвам на реакцията на всички iZombee-та

Dave
Dave
Отговор на  TGR
4 години

Хаха уби ги резаците е меките китки с ифони 😀