Хакери качиха порно в YouTube канала на „Улица Сезам”

3
54

Каналът в YouTube на детското телевизионно предаване „Улица Сезам” е бил взет под контрола на неизвестни хакери, които са използвали получените права, за да качат там клипове, които съдържат порно сцени. Малко след това модераторите на видеопортала са замразили работата на проблемния канал и са прекратили достъпа до неприличното съдържание, информира BBC.

Характерът на престъплението показва, че то вероятно е извършено от невръстни лица, които по някакъв начин са се добрали до паролата на профила, който контролира канала на популярното шоу. По всичко личи, че действията са извършени от някой, който се представя с прякора Mredxwx, но лицето, което използва това име в YouTube е отрекло да има нещо общо с хакерската атака.

Заедно с видеоклиповете за възрастни хакерите са публикували и съобщение, което гласи: „Кой не обича да гледа порно, деца?”. Порнографското съдържание е било свалено, заедно с целия канал на „Улица Сезам”, 20 минути след първите действия на хората, които са имали неправомерен достъп до профила.

Информационният гигант Google, който е собственик на YouTube, е излязъл със специално изявление по случая, в което се казва, че кадрите, съдържащи неприкрити порно сцени са забранени от общите условия за използване на видеопортала. Поради тази причина служители на YouTube веднага са блокирали достъпа до качените клипове в канала на „Улица Сезам”.

Детското предаване има повече от 140 хиляди последователи в най-големия видеопортал, а качените там видеоклипове са гледани близо 500 милиона пъти.

В блога Naked Security на компанията Sophos са публикувани няколко изображения, в които е запечатан хакнатият канал малко преди да бъде замразен от модераторите на сайта. Там се вижда, че освен качените неприлични клипове е сменена и профилната информация за собственика на канала. Като име на собственика е посочен прякорът Mredxwx. Тази информация едва ли отговаря на истината, тъй като би било невероятно глупаво този, който е хакнал канала да предостави информация, която може да доведе до лесното му идентифициране.

„Улица Сезам” е детско телевизионно предаване с повече от 40 години история зад гърба си. Емблематичните герои Елмо и Бисквитеното чудовище са познати на децата по цял свят. Американското шоу е излъчвано дори и в България.

Това не е първият случай, при който детски канали в YouTube се оказват пълни с порнографски материали. Преди малко повече от година модераторите на сайта трябваше да изтрият стотици клипове, в които бяха съчетани кадри от детски предавания и такива от порно филми. По този начин деца, търсещи клипове с Хана Монтана и други подобни герои попадаха на изненадващи сцени.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
macsim29ajaxxBfaf Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
macsim29
macsim29

На мен повече ми прилича на работа на педофили а не на деца.

ajaxx
ajaxx

E тва вече е адски тъпо! туй не е работа на хакери …

Bfaf
Bfaf

Ако паролата на потребителя е била 12345678 (или нещо подобно) не е нужна хакерска намеса.