Уеб-порталът Entertainment Weekly съобщи, че хакери са получили достъп до вътрешната мрежа на HBO и са изтеглили 1,5 GB данни, съдържащи сценария и видеа на съвсем нова част на „Игра на тронове“.

Хакерите вече публикуваха част от тази информация в Глобалната мрежа и обещаха да публикуват още. Това са частични видеа с диалозите от четвъртата серия на „Игра на тронове“, която излиза на екраните следващия понеделник. HBO потвърди изтичането, но не уточни каква точно информация е открадната.

Но освен видеа от „Игра на тронове“ хакерите са записали големи части от сериалите „Играчи“ (Ballers) и „Стая 104“ (Room 104).

Още в края на миналата седмица няколко американски медии получиха следното писмо от тази хакерска група:

„Поздрави на цялото човечество. Това е най-голямото изтичане от началото на киберерата. Какво изтече? За малко да забравя – това е HBO и „Игра на тронове“.

Имате късмета да сте първите, които могат да изтеглят тези данни. Наслаждавайте се и разкажете на всички за нас. Който направи това най-добре, ще му дадем интервю“.

Това съвсем не е първият случай за изтичане на фрагменти от „Игра на тронове“ – преди време още преди премиерата, в интернет се появиха първите четири епизода на пети сезон, кадри с гибелта на Джон Сноу и неофициални трейлъри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари