Хакери разбиха компютърната мрежа на един от основните доставчици на Пентагона

0
23

Членовете на хакерската група Anonymous са откраднали около 90 хиляди адреси и пароли за електронна поща от компютърна мрежа на компанията Booz Allen Hamilton – един от най-големите доставчици на Пентагона, и са публикували списък с откраднатите адреси в открит достъп, се казва в съобщение в микроблога на AnonymousIRС в Twitter.

Едно от ключовите направления в дейността на Booz Allen Hamilton е разработката на софтуерни и хардуерни системи за информационна безопасност и този инцидент може да се превърне тежък удар върху репутацията на компанията.

Хакерите са публикували списъка с откраднатите e-mail адреси в публичното пространство, но паролите са представени в криптиран вид, така че не могат да бъдат използвани за достъп до акаунтите на потребителите, пише агенция „Ройтерс“.

Въпреки това, злоумишлениците могат да използват откраднатите адреси за електронна поща, в това число и адреси на клиенти на Booz Allen Hamilton, за разпращане на спам.

Представители на Booz Allen Hamilton са отказали да коментират този факт пред „Ройтерс“.

Това е вече втора хакерска атака срещу доставчик на Пентагона за последните два месеца. През май производителят на военно оборудване Lockheed Martin също съобщи за хакерска атака, предприета от неизвестен извършител срещу компютърната мрежа на компанията.

Въпреки това, според експерти, естеството на атаката срещу Lockheed Martin свидетелства за нейната задълбочена подготовка, докато групата Anonymous обикновено използва относително прости методи при своите нападения.

Групата Anonymous нашумя с миналогодишните си атаки срещу сайтовете на „противниците“ на скандалния ресурс WikiLeaks, както и с неотдавнашния си алианс с хакерската група LulzSec. Мишени на последните станаха сайтовете на компаниите Sony и Nintendo, сайтът на Сената на САЩ, този на ЦРУ, сайтовете на президента и правителството на Бразилия, както и други интернет ресурси.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за