Хакери разбиха сървърите на американското издание The Washington Post

0
13


За втори път в последните три години хакери успяха да преодолеят защитите на сървърите на популярното американско издание The Washington Post. Благодарение на атаката онлайн престъпниците са се сдобили с потребителските имена и пароли на всички работещи там, разкри компанията по-рано днес.

Според сведенията хакерите не са успели да се доберат до информацията на потребителите на сайта на Washington Post, нито да засегнат системата за публикуване на материали, но все пак всички служители са станали потърпевши от атаката. Смята се, че онлайн престъпниците са от Китай, както през 2011 г., когато вестникът отново бе нападнат.

„Вече започнахме разследване. Вярваме, че хакерите са имали достъп до системите ни само в продължение на няколко дни“ заяви говорител на Washington Post.

Не е ясно до каква степен изданието е било засегнато от атаката. Компанията обаче вече е призовала всичките си служители да сменят потребителските имена и паролите си.

През юни 2011 г. около 1,27 милиона потребителски имена и имейл адреси, принадлежащи на хора, кандидатстващи за работа в Washington Post, бяха засегнати от хакерска атака. Тогава обаче престъпниците не успяха да се доберат до паролите на потребителите или служителите на американското издание.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за