fbpx
-9.6 C
София

Хакери са откраднали данните на 25 000 американски военни

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Вътрешна информация за 25 000 служители на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ е станала достояние на трета страна след хакерски пробив в системите на агенция, сътрудничеща си с министерството, съобщава британския Guardian.

Силовото министерство вече е започнало да информира засегнатите от пробива в сигурността лица, като според експерти пожелали анонимност, са заявили пред медията, че броят на засегнатите от пробива може да е далеч по-голям от тези 25 000.

По-рано този месец Американската агенция по разследвания (US Investigations Services, USIS), засегнатата от пробива частна компания, сподели, че е била станала жертва на атака от външна страна, като по всичко изглежда, че пробивът е дело на държавно-спонсорирана страна.

USIS бива наемана от различни държавни и правителствени служби, за да осъществява преглед на служителите в тези агенции и биографията им. Агенцията беше подложена на сериозна критика в последно време, от страна на американския Конгрес, заради неубедителните проверки, които е направила над бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън и на Арън Алексис, военният, убил 12 човека през септември миналата година. Самоличността и миналото на 4.9-те милиона служители на правителствените служби и агенции на САЩ се проверяват именно от частни компании, припомня изданието, и USIS е част от тези частни разследващи компании.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ е забранило да се спуска информация към USIS, докато агенцията не докаже, че може да пази поверените й данни. Официалните представители на службите не са дали коментар относно това, дали и други правителствени служби са засегнати от пробива, но експерти не изключват възможността за това.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини