Хакери събориха основния сайт на ЦРУ

4
52

Хакерската група Anonymous пое отговорност за падането на Cia.gov – основният сайт на Централното разузнавателно управление на Съединените щати, съобщи Mashable. Сайтът падна снощи и към момента, в който публикуваме този материал все още не се е върнал на линия.

Първоизточник на информацията е един от акаунтите в Twitter на хакерите от Anonymous. Атаката към ЦРУ е един от многото удари, които групата нанесе на различни държавни и частни институции през тази седмица. На прицел бяха ФБР, Скотланд Ярд, полицията на Бостън, гръцкото Министерство на правосъдието, американска адвокатска фирма и други. За публично ползване беше пуснато и клипче с телефонен разговор между агенти на ФБР и Скотланд Ярд.

Засега не е ясно по какъв начин е била осъществена атаката над основния сайт на ЦРУ, но като имаме предвид, че в момента той не зарежда никакво съдържание, можем да предположим, че става въпрос за класическа DDoS атака, която има за цел временно да блокира услугите на Cia.gov. При този вид атаки хакерите задействат своите мрежи от заразени със зомбиращи вируси компютри и към нарочения за хакване сайт се пуска огромен брой заявки. Те претоварват сървърите и услугите на сайта стават временно недостъпни.

Няма индикации за подмяна на основния индекс в Cia.gov, което означава, че вероятно хакерите не са получили пряк достъп до атакуваните сървъри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари