Хакерът Джордж Хоц получи $20 милиона за създаване на собствен автопилот за автомобили

1
64

Хакерът Джордж Хоц известен още и като Geohot, се прочу в целия свята преди 8 години, когато през 2007-ма година стана първият, който успя да проникне в iPhone и да го накара да работи с всички мобилни оператори, а не само с AT&T, както бе по условията на договора за продажба. Сега Geohot отново привлече вниманието на всички.

 

Неотдавна разбрахме, че Хоц самостоятелно разработва собствена технология за роботизирани автомобили. А сега неговата компания Comma.ai получи инвестиция в размер на $20 милиона от фондацията Andreessen Horowitz за създаването на свой пълноценен автопилот за автомобили.

През месец декември миналата година Geohot показа своя роботизиран автомобил, базиран на седана Acura ILX и цена едва $50 000, от които $30 000 струва автомобилът. Geohot продължава да работи върху своя автоматизиран автомобил, като сега седанът може самостоятелно да се движи по магистралите, да ускорява, спира, да се престроява и други.

 

Хоц самостоятелно разработи своята автоматизирана система, като компютърния блок постави в отделението за ръкавици под жабката на автомобила. Хакерът използва лидар и шест евтини камери, като всичко работи под управлението на ОС Ubuntu Linux.

Сега Хоц нае в Comma.ai още 4 души и съобщи, че ще му трябва още 8 специалиста.

Според Илън Мъск, не е възможно за един месец да се създаде пълноценна и безопасна автоматизирана система за управление на автомобили. Хоц не споделя това мнение и се присъедини към другите създатели на автомобили, управлявани от компютри, без човешка помощ.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Naminator_X_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Naminator_X_
Naminator_X_

Тоя майна е бахти гения. И аз съм програмист ама тоя е някво животно.