Хакерът Geohot започва продажбите на своя автопилот в края на 2016 година

0
44

Хакерът Джордж Хотц (George Hotz), известен под псевдонима Geohot, съобщи, че в края на тази година започва продажбите на своя автопилот за роботизирани автомобили. TechCrunch допълва, че този автопилот струва $999 и може да бъде закупен от уеб-страницата Comma.ai.

 

Компютърното устройство се закрепва под предното стъкло на мястото на огледалото за обратно виждане. Автопилотът изглежда като малка зелена кутия с камера, която следи обстановката на пътя. Използването на специализирания софтуер е платено и струва $24 месечно.

Comma One използва не само камерата, а и данните от монтираните на автомобила радари. Засега се поддържа ограничен брой марки автомобили и не е известно кои точно.

 

Хотц подчертава, че използването на камера значително подобрява работата на автопилота. Той каза още, че продаваното от него устройство може да управлява автомобила от Маунтин Вю до Сан Франциско, без да се налага да се докосват волана и педалите.

Хотц каза още, че подходът на другите производители да вграждат автопилоти в своите марки автомобили е вече остарял и скоро някои от тях може да последват съдбата на Nokia. Той счита, че единственото изключение от всичко това е Tesla, която активно тества, обучава и обновява функциите на своя автопилот.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари