Хакерът Zeiko Anonymous с нова вълна от атаки срещу торрент сайтове

1
28

Zeiko Anonymous, хакерът който стартира Distributed Denial of Service (DDoS) атаки срещу няколко BitTorrent сайта миналата седмица, се завърна с нови атаки. Този път неговите жертви бяха The Pirate Bay, isoHunt, Fenopy, Bitsnoop и TorrentPortal.

Основната цел на хакера е била The Pirate Bay (thepiratebay.se). Представителите на сайта съобщиха пред TorrentFreak, че чрез малка ботнет мрежа са били ударени от “обикновена“ SYN Flood атака. Въпреки това, екипът на The Pirate Bay изглежда, че не е бил твърде обезпокоен, тъй като те са се възползвали от “атаката” за да обновят базите си от данни.

След атаката срещу The Pirate Bay, Zeiko Anonymous се е насочил към isoHunt. Малко след старта на атаката, представителите на isoHunt заявиха, че сайтът е спрян. “В момента имаме някои проблеми, породени от DDoS атака, но скоро сайтът ще бъде пуснат,” написаха те в Twitter.

Същото се случи и на Fenopy, BitSnoop, и TorrentPortal. В момента, всички от тези сайтове работят нормално. Последният път, хакерът беше стартирал атаки към BitTorrent сайтове след като от частния тракер what.cd бяха отказали да му изпратят покана. Този път, той не разкри причината за атаките си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари