Хакерът с псевдоним Stackoverflowin написа свой скрипт за автоматично търсене на отворени портове в принтерите.

Хакерът, нарекъл себе си Stackoverflowin обяви, че е успял да проникне в над 150 000 принтера в целия свят. Целта на специалиста е била да привлече вниманието към проблемите с информационната безопасност на офисната техника, която почти никога не е защитена със защитни стени или други подобен софтуер.

В края на миналата седмица Stackoverflowin е стартирал написания от самия него скрипт за автоматично търсене и намиране на отворени портове на принтерите. Неговият подход е доста интересен – той е карал устройствата да печатат неговите текстове, а сред хакнатите принтери са устройствата за разпечатване на сметките в някои ресторанти, както и сложните принтери от най-висок клас в големите компании. След като получи достъпа до принтера чрез някой отворен порт, хакерът понякога изпраща съобщението „За Бога, моля ви да затворите този порт“ плюс опростена ASCII графика.

 
Сред хакнатите принтери са устройствата на Afico, Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark, Konica Minolta, Oki и Samsung. Хакерът допълни, че неговият скрипт намира принтери с отворени IPP (Internet Printing Protocol), LPD (Line Printer Daemon) портове, както и порт 9100.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Добро типче, по скоро е като аларма отколкото вреда.