Разследването продължава.

От базираната в Сингапур криптоборса DragonEx алармираха, че са станали жертва на сериозна хакерска атака, при която активите на клиентите на платформата са откраднати.

Първите признаци, че нещо се случва с DragonEx са регистрирани в неделя, когато съобщение на сайта на борсата уведомява, че компанията работи по възстановяване на системата, вследствие на инцидент, след който се налага търгуването, депозирането и изтеглянето на авоари да бъде прекратено. По-късно, служители на DragonEx са съобщили в частна група в Telegram, че системите на компанията са били подложени на атаки от хакери и сметките на потребителите са източени. В съобщение от по-късно обаче, от DragonEx уточнили, че част от активите са спасени. Те допълват, че са се свързали с органите на властта и се работи по разследването на случая. Не се съобщава размера на откраднатите суми.

Според XBT, DragonEx генерира дневен обем от търговия с различни криптовалути от порядъка на $82 милиона, а според Coin Market Cap, сумата е далеч по-голяма – $188 милиона. „Обемът на осъществяваните сделки не е равен на сумите от криптовалути, държани от DragonEx по време на инцидента, но е показателен за това, че откраднатото може да възлезе вероятно на десетки милиони“, коментира Дънкан Райли от страниците на SiliconAngle.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за