Хакнаха Twitter акаунта и уеб сайта на Скотланд Ярд

4
936

Twitter акаунтът на Скотланд Ярд е бил ударен от хакери. Те са пуснали серия от странни и обидни туитове до аудитория от стотици хиляди последователи. Уеб сайтът на органите на реда също е засегнат.

В социалната мрежа хакерите са правили препратки към YouTube звездата Keemstar, призовавали са артистът Digga D да бъде освободен от затвора. Също така е разпратена поредица от съобщения до журналисти, чрез официалния e-mail адрес на управлението.

Атаката се е случила в петък вечерта.

„Наясно сме, че има непозволен достъп до @metpoliceuk. Нашият екип работи по това да изтрие съобщенията и да подсигури акаунта. Моля игнорирайте съобщенията публикувани там, докато не се уверим, че сме си възстановили контрола.”, пише в Twitter Roy Smith, старши полицейски офицер.

След това имаше и изявление:

„Миналата вечер, на 19 юли, се появиха съобщения от хакери в новинарската секция на нашия сайт, в нашия Twitter акаунт, бяха изпращани и имейли от наше име. Все още работим, за да установим какво точно е станало, но вече взимаме мерки по отношение на достъпа на MyNewsDesk.”

MyNewsDesk е услугата, която полицейското управление използва за разпространение на изявления и новини. Когато нещо бъде публикувано чрез MyNewsDesk, то се поява на сайта на Скотланд Ярд, на акаунта в Twitter и бива разпратено по e-mail до абонатите на Столичната полицейска служба.

Контролът върху Twitter акаунта на полицията вече е напълно възстановен.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Да викнат нашите ченгета, те ги хващат тия за 24 часа. Особено ако пише “ kpuss “
някъде из файловете.

Pencho
Pencho

Не пише „kpuss“, а „Криссс“. Държавен вълшебник, който ползвал sqlmap. На интервюто беше много притеснен, направо се тресеше от притеснение че цял ден и нощ са го принуждавали да признае и не е мигнал.Открийте му дарителска сметка. Не е истина колко са наивни хората в БГ всеки път преди избори. Трябва само да направиш нещо такова и после двама олигрофена да кажат че са били руснаците и някой клати държавата. След това дори не е нужно да има виновни, уволнени или подали оставки. Как не я донаклатиха тази държава?

Руси
Руси

Точен коментар.

пипи
пипи

Добре било е „Криссс“ не „kruss“.