Преди около един час хакерската групировка Prosox and Kuroiʼsh вилня в YouTube и променя названията на най-популярните видеоклипове.

BBC News съобщи, че е е изтрито най-гледаното видео – клипът на песента Despacito на Луис Фонси и Деди Янки. Първоначално хакерите замениха оригиналния клип със собствено видео, в което се чуват призиви за освобождение на Палестина. Деспасито има над 5 милиарда гледания.

При тази хакерска атака бяха променени названията на редица популярни клипове на изпълнители като Шакира, Тейлър Суифт, Селена Гомес и Дрейк. Всички тези видеа са на канала Vevo. Допреди един час променените клипове все още не бяха блокирани в YouTube.

При повечето клипове съдържанието не е променено. Сменени са само заглавията на видеата, за да се виждат имената на хакерите.

В Twitter профил, очевидно принадлежащ на един от хакерите, е публикувано следното съобщение: „Това бе много забавно. Аз само използвах скрипта youtube-change-title-video. Не ме съдете, аз много обичам YouTube„.

Редица експерти се изказаха, че това е своеобразна ирония и няма как толкова лесно да се проникне в YouTube. Навярно скоро ще разберем, какъв точно начин са използвали хакерите за да разбият мощната защита на YouTube.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари