Преди около един час хакерската групировка Prosox and Kuroiʼsh вилня в YouTube и променя названията на най-популярните видеоклипове.

BBC News съобщи, че е е изтрито най-гледаното видео – клипът на песента Despacito на Луис Фонси и Деди Янки. Първоначално хакерите замениха оригиналния клип със собствено видео, в което се чуват призиви за освобождение на Палестина. Деспасито има над 5 милиарда гледания.

При тази хакерска атака бяха променени названията на редица популярни клипове на изпълнители като Шакира, Тейлър Суифт, Селена Гомес и Дрейк. Всички тези видеа са на канала Vevo. Допреди един час променените клипове все още не бяха блокирани в YouTube.

При повечето клипове съдържанието не е променено. Сменени са само заглавията на видеата, за да се виждат имената на хакерите.

В Twitter профил, очевидно принадлежащ на един от хакерите, е публикувано следното съобщение: „Това бе много забавно. Аз само използвах скрипта youtube-change-title-video. Не ме съдете, аз много обичам YouTube„.

Редица експерти се изказаха, че това е своеобразна ирония и няма как толкова лесно да се проникне в YouTube. Навярно скоро ще разберем, какъв точно начин са използвали хакерите за да разбият мощната защита на YouTube.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TpakToHaTop
TpakToHaTop

Върнаха го 🙁

ХиХи
ХиХи

Ко ша правим без Депресито.

brutester
brutester

„Навярно скоро ще разберем, какъв точно начин са използвали хакерите за да разбият мощната защита на YouTube.“

Взели са паролата на акаунта на Vevo чрез някой keylogger изпратен през phising мейл…

пръдльо
пръдльо

какъв phishing е брато

Аз ве аз
Аз ве аз

Значи не са хакнали сайта и не са изтрили Деспасито, ами да влезли с парола в няколко акаунта и са сменили заглавията. kaldata = clickbait

Techhead
Techhead

Смърт за Despacito, свобода за народа! 😀 😀

Иван
Иван

Евала, най-сетне!

ко? не!
ко? не!

За малко химна ни да замине…

Azhen
Azhen

Аз си помислих че някои разярен Ямболски хакер го е направил за да не срами Деспасито България , пък то било Палестина пфф скука братче.

GalaxyNote8
GalaxyNote8

Браво

и аз съм виновен
и аз съм виновен

направо са прекръстете на Блиц 2
хакнали тубата …

Евреин
Евреин

Fake News!

асд
асд

Да са живи и здрави тия момчета.