Хиляди лаптопи и мобилни телефони забравяни ежегодно в таксита

0
28

Приблизително 11 300 лаптопи, 31 400 джобни компютри и 200 000 мобилни телефони са забравяни в таксита през последните 6 месеца, обяви вчера холандския клон на Ройтерс.

Шофьори от девет града декларират и още любопитни стоки, като арфа, 37 бутилки мляко, зъбни и други протези. Проучването показва, че забравените джобни компютри през втората половина на 2004 г. са три пъти повече от тези през 2001 г. Повечето от вещите са върнати на притежателите си, заявиха още шофьорите.

Като цяло лондончани са значително по-небрежни в това отношение от останалите, констатира проучването, докато датчаните забравят предимно телефоните си. В Чикаго пък любим предмет за шофьорите са станали джобните компютри.

Емблематичен в САЩ е случая с клиентка забравила в такси дигитален iPod плеър, мобилен телефон и портмоне. Когато издирила жената, за да и върне вещите, шофьорката на таксито открила, че тя била приятелка на актьора Хю Грант. Като награда за добросъвестната постъпка таксиджийката получила автограф от звездата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари