Хиляди се оплакаха от липса на мобилен интернет в София

15
3197

След масирана авария днес около обяд голяма част от София остана без електрическо захранване. След това, още около 14:00 редица от читателите ни се оплакаха и от липса на мобилна интернет връзка с мрежата на Мтел, а проблемът се задълбочи около 16:30, когато на практика в центъра имаше покритие, разговори можеха да се провеждат, но дори иконите за 4G  и 3G връзка на смартфоните отсъстваха.

На сайта на Мтел се появи следното съобщение, което е активно и в момента:

В момента изпитваме технически затруднения с използването на пренос на данни в мобилната ни мрежа. Работим усилено за отстраняването им и се надяваме, че нормалната работа на мобилните ни услуги ще бъде възстановена скоро.

Проблемът все още не е напълно решен, но възстановяването на нормална връзка започна след 19:00

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
8 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
АлексЕмилmathurЪъъ как се казвах?Дои иехф Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
илия
илия

Аз ползвам интернет от Оптинет Ямбол.Но интернета и телвизионните канали са много далече от истината за оптичен интернет.Плащам за 100МБ/секунда получавам 5–20МБ/минута.А телевизията всеки петък след 18 часа каналите се саморазместват и разменят.

Марин
Марин

На виваком е много добра IP телевизията и оптичния нет. Има и текущи промоции за нови клиенти. На мтел пък има повече спортни канали. Зависи какво ви трябва.

Blue Ray
Blue Ray

Интересно ми е колко плащате за тези 1Gbps и какво оборудване използвате, тъй като е много вероятно в това да е проблема….

Алекс
Алекс

Сигурен ли си че не си объркал единиците? 100МБ/с = 800Мб/с (1Гб/с) и струва доста при (особено ако е гарантиран) за домашен потребител ми се струва невероятно. Ако обаче е 100Мб/с то максимума ти е 16МБ/с и то ако отсрещната страна е с равностоен канал. аз съм с 75Мб/с и не качвам даунлоуд повече от 8МБ/с.

Към Илия
Към Илия

@Илия, ами смени си интернет доставчика – погледни тарифите и покритието на виваком/мтел/булсатком дали има в ямбол оптика ,за булсатком възможността е най- голяма.

Към Илия
Към Илия

@Илия, ами смени си интернет доставчика – погледни тарифите и покритието на виваком/мтел/булсатком дали има в ямбол оптика ,за булсатком възможността е най- голяма.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d1%85%d0%b8%d0%bb%d1%8f%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%bd-243896.html

Ъъъ как се казвах?
Ъъъ как се казвах?

Не разбирам какво има общо снимката със заглавието ама аре

Дои иехф
Дои иехф

Повечето хора ползват интернет през мобилните устройства, особено младите.

Ъъъ как се казвах?
Ъъъ как се казвах?

знам това но все пак снимка на човек държащ телефон с wifi докато статията е за срив във 3G и 4G -то

Blue Ray
Blue Ray

Интересно, когато един от мобилните оператори в страната се самозакриваше бавно и практически изчезна от пазара, защо почти никоя медия не отрази случая? Тогава не само един град остана без услуги, а всички, в които оператора търгуваше.

Георги
Георги

Главния редактор да си даде оставката

assa
assa

Няма такъв

Дои иехф
Дои иехф

Здравейте г-н служител на Мтел, предполагам в частните фирми не се подават оставки. А Мтел са пълен боклук!

mathur
mathur

Оплакваха се САМО абонатите на ментел….Другите нямахме проблем!!!!

Емил
Емил

Препоръчвам интернета да ти е на Булсатком. Тегля си с 10 мб/секунда … и аз съм от Ямбол.