Хиляди строго секретни файлове на американски военни оставени с публичен достъп в Amazon Web Services

6
72


Хиляди файлове, съдържащи важна информация за американския военно-промишлен комплекс и разузнавателните служби, бяха изложени онлайн.

Документът, който съдържа още професионални биографии и друга строго секретна информация, бе открит на публично достъпен сървър на Amazon Web Services от компанията за киберсигурност UpGuard.

Неин анализатор проследил файловете обратно до базирана в щата Северна Каролина частна компания за сигурност на име TigerSwan. На свой ред, тя пък обвинява за пропуска компанията TalentPen, която посредничи при набиране на персонал.

В документите има над 9400 файла, които разкриват личните данни и професионални умения на настоящи и потенциални служители на ВПК и тайните служби, някои от които са били наети още през 2008 г. Сред информацията са домашните им адреси, телефонни номера и имейли, паспорти, социални осигуровки и др. Има данни за служители на Пентагона, разузнаването, дипломати и преводачи.

Всички файлове са били качени още през февруари и всеки е можел да ги сваля свободно. Достъпът е спрян едва на 24 август. Очевидно проблемът е в липсата на ясна практика за обработката, съхранението и унищожаването на подобна секретна информация в облака.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
До ...
До ...

Сигурно на Windows 10 са минали (идиотите с две мозъчни клетки) – шпиониращото устройство. И Майкрософт са виновни. Ако бяха с Линукс – най-добрият, най-сигурният, най-надеждният и т.н. това нямаше да се случи!

До Кире
До Кире

Защо? Linux е по-добър от недоносчето вирус Windows 10!

До 33333
До 33333

Стига лозунги бе недоносчета.

До До 33333
До До 33333

Кои са недоносчетата?

Agentpat
Agentpat

Хахаха! Тия американци ще ме спукат от смях. Мине се не мине време и току някой им хакне нещо си и им лъсне посраните гащи. Станаха за смях пред целия свят вече! Сега, като нищо, пак Путин ще е виновен или Ким Чен Ун.

A.com
A.com

Никой нищо не им хаква. Те сами се справят отлично с подобен род излагации.