Холандски архитекти правят къща с 3D принтер

0
36

Амстердамската архитектурна фирма Universe Architecture има намерението да построи първата къща направена с помощта на 3D принтер. До 2014 година екипът на Янйаап Руйсенаарс трябва да е създал дом „безкраен в своя дизайн“, чиито собственици да могат да обикалят продължително. За целта те ще използват огромен 3D принтер с D-образна форма.

Къщата се нарича The Landscape House и ще бъде сглобена от различни части с размери 6 х 9 метра. С тези части ще бъде постигната една издължена форма подобна на ивица. Като материал 3D принтерът ще използва пясък и неорганично стягащо вещество. Всяка част от конструкцията ще бъде запълнена с фибростъкло и бетон за повече здравина. Сградата ще се простира на площ от 1000 квадратни метра.

Според изчисленията на фирмата, проектът ще им струва около 4-5 милиона евро. D-образният принтер (наречен просто D-shape), от своя страна, е дело на италианския изобретател Енрико Дини. Проектът ще се съревновава за участие на европейското биенале по архитектура, което ще събере проекти на млади дизайнери от 15 страни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари