fbpx
-4 C
София

Холандски съд отмени блокирането на The Pirate Bay

Най-четени

Холандски съд отмени задължението за блокиране на ресурса The Pirate Bay в страната, като удовлетвори апелативната жалба, подадена от местните интернет-провайдъри XS4ALL и Ziggo.

В подадените в Апелативния съд на Холандия документи доставчиците твърдят, че блокирането нарушава правата на потребителите и че то лесно може да бъде заобиколено с помощта на частни виртуални мрежи или прокси-сървъри. В своето решение Съдът е изразил съгласие, че такова ограничение е абсолютно неефективно.

Блокирането на торент-тракера е било отменено на основание европейското законодателство, съгласно което интернет-доставчиците не могат да бъдат принуждавани да предприемат неадекватни или неефективни мерки. Освен това, съдът се е произнесъл онези, които досега са подали съдебни искове срещу провайдърите във връзка с достъпа в техните мрежи до The Pirate Bay, да им изплатят парична компенсация в размер на общо 326 хиляди евро.

Припомняме, че по решение на съда и след множество подадени срещу тях искове XS4ALL и Ziggo блокираха достъпа до The Pirate Bay още през 2012 година.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини