Холандски съд отмени блокирането на The Pirate Bay

0
20
Холандски съд отмени задължението за блокиране на ресурса The Pirate Bay в страната, като удовлетвори апелативната жалба, подадена от местните интернет-провайдъри XS4ALL и Ziggo.

В подадените в Апелативния съд на Холандия документи доставчиците твърдят, че блокирането нарушава правата на потребителите и че то лесно може да бъде заобиколено с помощта на частни виртуални мрежи или прокси-сървъри. В своето решение Съдът е изразил съгласие, че такова ограничение е абсолютно неефективно.

Блокирането на торент-тракера е било отменено на основание европейското законодателство, съгласно което интернет-доставчиците не могат да бъдат принуждавани да предприемат неадекватни или неефективни мерки. Освен това, съдът се е произнесъл онези, които досега са подали съдебни искове срещу провайдърите във връзка с достъпа в техните мрежи до The Pirate Bay, да им изплатят парична компенсация в размер на общо 326 хиляди евро.

Припомняме, че по решение на съда и след множество подадени срещу тях искове XS4ALL и Ziggo блокираха достъпа до The Pirate Bay още през 2012 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за