Холандското и британското правителство ще си платят, за да продължат да ползват Windows XP

0
35

Малко по-късно тази седмица поддръжката на операционната система Windows XP окончателно ще спре. Все още, обаче, има милиони компании по света, които я използват и някои от тях изглежда изобщо не са готови да се разделят с нея. Днес, например, разбрахме, че правителствата на две европейски страни – Холандия и Обединеното кралство – са сключили договори с Microsoft, които ще се наемат да поддържат ХР специално за тях.

Разбира се, за този компромис Microsoft ще бъдат щедро възнаградени. Според източника ComputerWeekly, британското правителство е решило да инвестира £5,5 милиона в удължаването на поддръжката както на Windows XP, така и на отделни софтуерни приложения като Office 2003 и Exchange 2003. Колко точно са платили холандците за същата услуга не е ясно. Знае се само че става въпрос за няколко милиона евро. В страната на лалетата изглежда над 30 хиляди компютъра използват Windows XP само в правителствения сектор.

Сумите безспорно са големи, но ако американското правителство реши да последва този пример, не се съмнявайте, че ще им се наложи да се инвестират много, вероятно десетки пъти повече. Според различни проучвания, в Съединените американски щати все още стотици хиляди компютри използват старата операционна система на Microsoft. Много от тях се използват именно от американското правителство и то като част от строго секретни мрежи и вградени системи.
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари