fbpx
5.8 C
София

Холандското правителство задели 500 000 евро за по-добро шифроване и развитие на OpenSSL

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Докато правителствата на някои държави във връзка с нарасналата терористична заплаха се опитват да контролират всички данни на потребителите, Министерството на правосъдието на Холандия се придържа към диаметрално противоположната позиция. Освен това холандското правителство дава 500 000 евро за усъвършенстване и развитие на OpenSSL проекта.

 

Холандците се придържат към тезата, че ако започне внедряване на задни врати в шифроващия софтуер, то е напълно възможно от тях да се възползват различните престъпници, чуждите специални служби или от терористите. Холандия счита, че шифроването трябва да бъде максимално надеждно и да осигурява увереност на хората в цифровите продукти и услуги, без които развитието на съвременната икономика на практика е невъзможно.

Като примери за необходимост от надеждно шифроване се посочват банковите транзакции и преводи, онлайн-услугите на правителството и общините (например изпращането на данъчната отчетност), дипломатическите и военните комуникации, конфиденциалната бизнес-информация. Холандците считат, че надеждното шифроване гарантира фундаменталните човешки права и личен живот и дава възможност на хората да се защитят от шпионажа и киберпрестъпността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини