Холивудски студия и официални организации теглят пиратски филми на поразия

3
26

Компаниите от звукозаписната и филмовата индустрия лобират все по-силно в САЩ, за да стимулират борбата срещу потребителите на торент системата за свободно обменяне на файлове. Оказва се обаче, че от IP адресите на най-големите компании в сферата на забавленията се теглят пиратски филми и сериали на поразия. Това е станало ясно след проучване на сайта Torrent Freak.

Наскоро тръгна нова услуга, която позволява да се види какви неща са теглени чрез торент системата от различни IP адреси. В Youhavedownloaded.com можете да проверите вашето IP, за да видите дали то се намира в базата с данни, а също така е видно и какво са теглили други хора.

Чрез горната услуга специалистите от Torrent Freak са попаднали на IP адреси, принадлежащи на Sony Pictures Entertainment, NBC Universal, Fox Entertainment, Google и други големи компании. Установени са записи за огромно количество изтеглени файлове, сред които са някои от най-новите филми, хитови телевизионни сериали, музика във FLAC формат и други материали със съмнителна законност.

Оказва се, че същите компании, които искат да наказват хората като им изключват интернета, съдят ги за стотици хиляди долари и ги тормозят със заплашителни писма, теглят огромни количества пиратска продукция чрез фирмените си мрежа.

Проблемът не е само американски. В България от доста време има съмнения, че интернет мрежата на Министерския съвет също се използва за обмен на пиратски файлове.

Откритието на Torrent Freak потвърждава, че при борбата с пиратството наблюдаваме ситуация, при която крадецът вика дръжте крадеца.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари