fbpx
19.2 C
София

Холивуд разпространява нелегално филми чрез BitTorrent

Най-четени

Правилно прочетохте заглавието. С помощта на компанията Scaneye, собственост на BitTorrent, са открити интересни данни, които уличават няколко холивудски студиа в пиратство. Логовете на BitTorrent показват, че някои от служителите на Paramount Pictures, Warner Bros., Disney, Sony Pictures и 20th Century Fox разпространяват нелегално филми, игри и други неща по време на работа.

Ето и някои от файловете, които IP адреси на Paramount Pictures разпространяват:

Интересно е, че филмът Happy Feet (Весели Крачета) е разпространяван от Warner Bros.

След като стана дума за Warner Bros, ето и част от файловете, които техни IP адреси разпространяват:

Известно е, че създателите на филма Expendables 2 (Непобедимите 2) съдят потребители, които са изтеглили филма нелегално.

Служителите на Sony Pictures споделят игри, филми и телевизионни предавания. Списъкът по-долу показва и филма Ice Age: Continental Drift (Ледена епоха: Континентален дрейф), собственост на 20th Century Fox.

20th Century Fox изглежда са най-примерни. Те са разпространили “едва” три заглавия:

Walt Disney, които са иконата в защитата на авторските права, също не остават по-назад:

Тези списъци не показват всичките разпространени файлове от студиата (с изключение на „примерните“ 20th Centurt Fox).

Това не е първия път, когато излиза подобна информация. Миналата година стана ясно, че съществува нелегално разпространение в различни студиа, RIAA (Сдружението на звукозаписните компании) и дори в Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Асоциацията MPAA е най-големият защитник на авторското право, но изглежда, че не могат да спрат пиратството дори сред собствените ѝ членове.

Хората свързват предимно BitTorrent с нелегални файлове и от компанията се опитват да се откъснат от тази асоциация. Наскоро излезе и техният сайт DoesBitTorrentEqualPiracy.com, който промотира легалното разпространение на информация в Интернет. Изпълнителният директор на BitTorrent, Ерик Клинкер, сподели, че компанията не одобрява и не насърчава пиратството.

И не на последно място самата компания BitTorrent е “хваната” да разпространява файлове в собствената си мрежа, но всичките са били с разрешението на авторите им.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини