Холивуд се бори с пиратите посредством безплатни филми

0
22

Холивудските компании предприемат нови мерки в борбата си с пиратството и този път те не са свързани с бавни и скъпи съдебни процеси или с полицейски акции, предаде британският вестник Гардиън.

Феновете на киното в Обединеното кралство получават възможността да гледат от вкъщи най-новите холивудски продукции без да плащат нищо. Всъщност, това което наблюдаваме, е промоция на обединението между компании от забавната индустрия и британският сайт Blinkbox. Целта е да се предложи адекватна алтернатива на торент сайтовете и P2P мрежите.

Кампанията се нарича „Full Stream Ahead” и е подкрепена от британските организации Film Council и BFI. Тя стартира от днес и всеки, който влезе в Blinkbox от ще получи кредит от 20 британски лири, които да похарчи гледайки филми на Paramount, Sony Pictures, Universal, 20th Century Fox и Warner Bros. Сред наличните заглавия са актуалните Аватар и Шерлок Холмс.

Филмите ще могат да се гледат през интернет като след избора на заглавие към потребителя потича потокът с видеоинформация – т.нар. „стрийм”. Избраният филм може да се гледа и на телевизионния екран, в случай че потребителят разполага с необходимите кабели за връзка с компютъра.

Много проучвания показват, че хората се обръщат към нелегалните мрежи за обмен на файлове не защото им се свидят парите, а защото необходимото забавно съдържание няма как да се получи по друг удобен начин в интернет. 45% от „пиратите” заявяват, че биха си плащали ако имаше адекватна алтернатива на торентите и P2P мрежите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари