Холивуд ще прави филм с робот в главната роля

5
455

Един от предстоящите холивудски филми ще използва концепция, при която се използва роботизирана игра на изцяло ново ниво. Името на филма е „b”. Както може би се сещате, попада в жанра на научната фантастика. Бюджетът му е $70 млн. Главната роля в него ще се играе от робот хуманоид на име Ерика, предават от Hollywood Reporter.

Работата по филма е доста ранна фаза, все още не е ясно кой ще бъде режисьор, но със сигурност ще е нещо различно. Холивудската индустрия по принцип е силно фокусирана върху човека. Тъй като роботът Ерика ще играе ролята на робот във филма, то някои хора ще кажат, че тя е част от специалните ефекти, а не от актьорския състав.

Специалистите, които са работили върху построяването на Ерика, обясняват, че тя е програмирана да има актьорски умения и много детайлни изражения на лицето.

„При стандартното актьорско майсторство, актьорите използват преживяванията от собствения си живот. Но Ерика няма такива. Тя беше създадена от нулата, за да изиграе ролята. Трябваше да симулираме нейните движения и емоции посредтсвом множество сесии за контрол на скоростта на движение, изразяване на чувствата, напътстване развитието на нейния характер и език на тялото.“, обяснява продуцентът Sam Khoze.

Творчески премеждия

Първоначалният план е Ерика да дебютира в предишен филм, но конфликт в графика застава на пътя на тази идея, според The Hollywood Reporter. Сега продуцентският екип работи по друг начин. Част от сцените на Ерика са вече заснети. Надеждата е всички снимки да приключат до края на другата година. По-активен процес ще започне след избирането на режисьор и актьорите, които ще участват заедно с Ерика във филма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари