Холограми помагат на пътниците в едно от парижките летища

2
23

В едно от второстепенните парижки летища пътниците вече разполагат с допълнително средство за получаване на информация. Става въпрос за холографски изображения на помощници, които дават информация за полетите, информира Gizmodo.

Холограмите приличат много на истински хора и дори са учтиви като поздравяват минаващите пътници.

„Бонжур! Каня ви да отидете към изхода, от който ще се качите на самолета си. Летищните власти ви желаят приятен път!”, се чува често от виртуалните служители на летището.

Холограмите са инсталирани на летище Orly, което обслужва по-кратките полети. Наскоро част от летището е била обновена, като високотехнологичните помощници са били едно от нововъведенията.

Техническото изпълнение на холограмите включва плексигласова фигура с размерите на човек, в която се прожектира предварително записано изображение. Озвучаването е по-интерактивно и включва реплики, които помагат на пътниците да намерят изхода, от който излита самолетът им. Феновете на Оуби Уан Кеноуби вероятно ще останат малко разочаровани, тъй като фигурите на парижкото летище са двуизмерни и изглеждат еднакво, без значение от какъв ъгъл са гледани.

Ръководителите на летище Orly казват, че холограмите се приемат много положително от пътниците, а децата ги намират за особено забавни.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Бъдещето, е вече настояще!:cheers:

Мария Калошева
Мария Калошева

🙂 Е, не съвсем … На половина … с тази двустранна съизмерност. Но и това е нещо :cheers: