Хонконгската компания Genesis Engineering възнамерява да стартира гигантски проект за добив на цифрова валута на територията на Амурска област в Руската Федерация.

Genesis Engineering възнамерява да инвестира в блокчейн технологията, включително в създаването на цифрови ферми, които ще бъдат построени на остров Руский във Владивосток.

Корпорацията за развитието на Далечния Изток предложи на Genesis Engineering да инвестира в блокчейна, както и в други подобни проекти, понеже на територията на тази област са разположени огромни обекти за генериране на електрическа енергия и действа специален режим.

След като Genesis Engineering представи всички необходими документи, стана ясно, че енергийната система на остров Руский може да удовлетвори изискванията на компанията, понеже към днешен ден и трите ТЕЦ-а на острова са натоварени само до 12%. Освен това енергийната система на острова не е отрязана от континента и при екстрени ситуации могат да бъдат включени електроцентрали от съседните региони.

Genesis Engineering са пресметнали, че 1000 квадратни метра оборудвани помещения ще консумират 1 мегават, а общо ще е необходима мощност от около 300 мегавата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари