“Хората в центъра на енергийния преход” е темата на тазгодишното издание на The Business Booster

Мери Робинсън, първата жена президент на Ирландия и посланик за защитата на човешки права, с реч по време на събитието

0
120

EIT InnoEnergy обяви темата на своето ключово събитие The Business Booster (TBB) – хуманизация на енергийния преход. Водещото световно събитие в областта на енергийните иновации ще се проведе на 3-4 октомври в Конгресния дворец в Париж.

Обществото преминава към устойчива енергия и сега повече от всякога успешното намаляване на карбонизацията зависи от поставянето на потребителите в центъра на енергийния преход.

Мери Робинсън, първата жена президент на Ирландия и представител на ООН за изменението на климата, ще вдъхнови участващите делегати със своята ключова реч в началото на събитието.

Тазгодишното издание на The Business Booster ще се фокусира върху 5 ключови теми:
 • нуждата от нови умения и компетенции
 • разнообразието и креативността като ресурси на иновации
 • ниво на потребителска готовност
 • новите роли на потреводители
 • роля на гражданите
Делегатите ще станат свидетели на вдъхновяващ микс от лекции, включително:
 • Лорд Дебен, Председател на комисията по климатични промени
 • Франсоа дьо Руги, Министър на екологията на Франция
 • Ерик Старк Маскин, Професор в Харвард и носител на Нобелова награда за икономика
 • Д-р Сайръс Уадия, Вицепрезидент бизнеси иновации в NIKE
 • Амброис Файоле, Вицепрезидент в Европейската инвестиционна банка
 • Кристел Хейдеман, CEO на Schneider Electric Франция

Диего Павия от EIT InnoEnergy споделя за събитието: „The Business Booster е катализатор за иновациите в енергийния сектор, но сега повече от всякога трябва да се съсредоточим върху човешката страна в енергийния преход. Хората от цял свят идват тук, за да си сътрудничат за разрешаването на най-голямото предизвикателство, пред което човечеството някога се е сблъсквало. Технологичните иновации и регулирането са ключови, но изключително важни са и  креативността и разнообразието като показател за ролята на потребителите за реализиране на успешен енергиен преход. Тази година поставяме този тема в сърцето на нашето събитие.“

Марияна Хамънова, мениджър на Клийнтех България споделя за събитиет: „Всяка година The Business Booster събира на едно място лидерите и водещи иноватори в енергийния сектор. Прехода към нови икономически модели налага смяна на нагласите и навиците в обществото. Изграждането на човешки капацитет, нови знания, информираност, и разбира се, активно участие от страна на бизнеса и индустрията са в основата на устойчивия преход към по-чиста енергия. Събитието е подходящо за фирми, стартиращи предприятия, експерти в сферата на енергетика и представители на местните и национални власти от България. Тази година в Париж очакваме над 800 посетители от над 40 държави.“

Делегатите ще научат повече за революционни нови технологии на световно ниво, за нови бизнес модели и ще имат възможност да се свържат с хората, които стоят зад тях.

Участниците в The Business Booster ще пръсътват на експертни презентации, ще станат свидетели на дебати на живо и ще могат да станат част от интерактивни такива. Така те ще открият над 150 от най-модерните нови технологии за устойчива енергия и възможности за инвестиции. Събитието също така предлага възможност на компаниите да се представят на сцената пред аудитория от инвеститори и представители на индустрията. На 3-ти октомври ще се проведе и гала вечеря.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари